Hjem » Din problematik » Hofte-bækken

Ondt i hoften

Hoften har relationer til mange andre områder i kroppen, så det er vigtigt at se det store billede.

Kropsfundamentet, Kolding

Slip af med dine hoftesmerter

 

Ondt i hoften kan være en kompliceret sag, og det skyldes, at årsagerne kan være mange. Måske er årsagen lokalt i hoften, men det kan f.eks. også skyldes hoftens relation til andre områder som ryg, skulder, knæ eller fod. Den brede undersøgende tilgang er kendetegnende for den holistiske tilgang i Body SDS, hvor man ser på det hele menneske. En brugerundersøgelse, lavet af Body SDS A/S, viste at 90 % mærkede en forbedring efter behandling af deres hofteproblemer hos en Body SDS kropsterapeut, og der er derfor gode chancer for, at dine hoftesmerter snart er fortid.

 

Problematikker relateret til ondt i hoften / hoften

 

Mange har svært ved at definere/forstå, hvad der er hofte, bækken og lyske, og det forstår jeg egentlig godt. Så længe din behandler kan, så er der vist ingen problemer ved det.

Der er som sagt mange problematikker, som kan forbindes med ondt i hoften. Nogle ser jeg oftere hos mine klienter end andre. Jeg har her listet nogle gængse problematikker (listen er ikke udtømmende):

 • Muskulære ubalancer og fejlstillinger i hoften (f.eks. springhofte)
 • Stivhed og nedsat bevægelighed i hoften (f.eks. grundet ubalance i nervesystemet)
 • Inflammation i bl.a. senevæv og slimsække
 • Bruskskade i hofteleddet
 • Slidgigt
 • Piriformis syndrom
 • Lyskeskade
 • Bækkensmerter (f.eks. grundet bækkenløsning)
 • Ryg-, skulder-, knæ- og fodproblematikker
 • Følelsesmæssige belastninger
 • Beskyttelsesadfærd

 

Hoftesmerter rammer bredt i befolkningen, og kan være svære at adskille fra lyskesmerter eller bækkensmerter

 

Når mine klienter har ondt i hoften, så er det meget forskelligt, hvor den egentlige bagvedliggende problematik ligger, og alligevel så er nogle af problematikkerne mere kendetegnende for bestemte grupper af klienter som f.eks.:

Ældre bliver oftere ramt af hoftesmerter, som kan relateres til slidgigt. Ifølge sundhed.dk så kan hoftesmerter hos personer over 65 år i 90 % af tilfældene relateres til slidgigt i hoften.

Sportsudøvere er f.eks. ekstra udsatte for hoftesmerter grundet ensformige bevægelsesmønstre, overbelastning, hurtige bevægelser og manglende opvarmning. Smerter i lyskeområdet, som er tæt relateret til hoften, ses ofte i denne gruppe.

Kvinder risikerer at få ondt i hoften under eller efter en graviditet. Det skyldes, at mange ofte bliver ramt af bækkensmerter under graviditeten. Jf. sundhed.dk sker det i ca. 50 % af alle graviditeter. Bækkensmerter og hoftesmerter er ”næsten” en og samme problematik.

Hvis du ikke tilhører en af ovenstående grupper, så fortvivl ikke. Vi vil sammen forsøge at finde frem til den bagvedliggende årsag med udgangspunkt i dig og din historie.

 

I klinikken arbejder jeg både med den bagvedliggende årsag og symptomerne

 

Udgangspunktet i behandling af ondt i hoften er dig og din problematik. Det burde være indlysende, men trods det oplever mange, at de hos forskellige behandlere bliver simplificeret til en tilstand eller en diagnose, hvor fremgangsmåden i behandlingen altid er den samme.

Det mener jeg ikke er brugbart i det lange løb. Det er godt at have en metode, og en forståelse for hvordan man behandler f.eks. piriformis syndrom, men derudover så er det vigtigt, at man også tager højde for den enkelte person. Derfor vil du opleve, at en behandling med Body SDS kropsterapi tager udgangspunkt i det hele menneske. Det betyder bl.a. at du lærer noget om de signaler som din krop giver dig og derigennem øger du dine chancer for at blive smertefri.

Gennem nærvær og nysgerrighed, undersøger og behandler jeg netop din problematik med behandlingsteknikker som blandt andet inkluderer massage, ledfrigørende bevægelser, akupressur, zonetryk, åndedrætsteknikker og samtale.

 

Har du ondt i hoften, så er du altid meget velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak om din problematik eller generelt om behandlingen

 

Mvh. Morten Vestergaard

Kropsfundamentet

 

Relaterede links: