Hjem » Behandlingen

Velvære, balance og frihed

Body SDS kropsterapi

Behandlingen har fokus på det hele menneske

Min behandling kommer hele vejen rundt om krop og sind

Behandlingen

 

Vi starter altid med en indledende samtale, hvor vi sammen afdækker dine behov og ønsker. Her afstemmer vi også, hvor du er på selve dagen, så behandlingen passer til, hvor du er lige nu.

Body SDS kropsterapi er en behandling af det hele menneske. Derfor kommer vi ofte omkring både krop, tanker og følelser. Hvor meget de enkelte delelementer fylder, afhænger af din problematik.

Under behandlingen benytter jeg forskellige behandlingsteknikker som f.eks. massage, ledmobilisering, pulsering, akupressur- og zonetryk. Mange oplever, at kombinationen af disse behandlingsteknikker er effektiv.

En kort afsluttende samtale runder behandlingen af på en ordentlig måde. Her snakker vi f.eks. om, hvordan du har det efter behandlingen, og hvordan et evt. videre forløb skal foregå.

Hjemmeøvelser er frivilligt, men du vil opleve, at du hurtigere kan afhjælpe din problematik, hvis du også arbejder med det mellem behandlingerne.

Hele behandlingen tager ca. 1 time inkl. af- og påklædning.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg have noget med til behandlingen?

Du behøver ikke at medbringe noget til behandlingen.

Jeg benytter ikke olie eller lign. til behandlingen.

Hvor meget tøj har jeg på under behandlingen?

Det kommer helt an på, hvad du føler dig tilpas i. 

Jeg anbefaler, at man ligger afklædt i undertøj. Det gør det lettere for mig at behandle, hvis jeg ikke skal massere og mærke gennem et eller flere lag stof.

Under behandlingen ligger du med et tæppe over dig.

Hvad anbefales det at gøre efter behandlingen?

Jeg anbefaler, at du ikke belaster dig selv for meget lige efter behandlingen. Du kan godt tage på arbejde eller træne, men mærk efter hvordan du har det, da man godt kan blive træt og overvældet efter en behandling.

Det hjælper altid at drikke godt med vand, og gå lidt tidligere i seng, den dag du har fået en behandling.

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Der findes ikke noget facit på, hvor mange behandlinger der skal til.

Det er individuelt fra person til person, og  afhænger også af din problematik.

Trods det giver jeg dig gerne et bud på, hvad jeg mener, der er realistisk.

Behandlingsteknikker

  • Massage af musklerne hvor spændt, belastet og inflammatorisk væv bliver gennemarbejdet.
  • Mobiliserende ledbevægelser som, udover at skabe mere frihed i leddet, også bruges til at mærke leddets begrænsninger eller mangel på samme.
  • Samtaleterapi der omhandler udtrykket og forståelsen af følelser og tanker samt sparring omkring problematikker.
  • Åndedrætsteknikker er et vigtigt redskab i behandlingen, da det hjælper klienten med at slappe af under behandlingen, samtidig med at et mere stabilt åndedræt giver overskud.
  • Akupressurtryk hvor kroppens meridianbaner stimuleres for at opløse evt. blokeringer af energi. Det fungerer ligesom akupunktur; bare uden nåle.
  • Zonetryk hvor kroppens organer påvirkes ved at trykke i bestemte punkter under fødderne.
  • Pulseringer der giver en følelse af ro i kroppen, og samtidig hjælper blod- og lymfecirkulation, så affaldsstoffer får bedre betingelser for at forlade vævet.

Hvordan er det lige med massage til en kropsterapeutisk behandling ?

Hvad er Body SDS?

 

Body SDS er en forkortelse for behandlingssystemet Body Self Development’s System.

Systemet blev grundlagt i 1940’erne af Erland Hartung, og dernæst videreudviklet af hans søn Ole Kåre Føli og barnebarn Bengt Valentino Andersen.

Metoderne som der i dag undervises i på den 3-årige uddannelse til Body SDS terapeut, består derfor af en lang række gennemprøvede teorier og håndgreb, som er effektive i behandlingen af det moderne menneskes udfordringer.

Hvis du er interesseret i at læse mere om Body SDS, så kan du finde en masse nyttig information ved at trykke på knappen herunder.