Hjem » Din problematik » Ondt i albuen

Ondt i albuen

Gennem behandling og træning får du mulighed for at slippe smerten i albuen.

Kropsfundamentet, Kolding

Albuesmerter kræver ofte, at man ændrer nogle mønstre

 

De fleste skænker ikke deres albue en tanke, før de pludselig får ondt i den. Albuesmerter opstår oftest på baggrund af overbelastninger, og det kan være svært at skåne albuen, da den, som mellemled for skulder og hånd, bliver påvirket dagligt. Med professionel behandling og træning er der mulighed for at aflaste og skabe gennemstrømning, så vævet i og omkring albuen kan restituere og genfinde balancen.

 

Problematikker relateret til ondt i albuen / albuesmerter

 

Der findes en del problematikker, som kan relateres til ondt i albuen. Nogle ser jeg oftere end andre, og jeg har her listet nogle gængse problematikker (listen er ikke udtømmende):

  • Tennisalbue
  • Golfalbue
  • Musearm
  • Nakke-, skulder- og håndledsproblemer
  • Nerveafklemning
  • Irritation af slimsæk over albuespids
  • Muskulære ubalancer
  • Begrænset bevægelighed i albueleddet
  • Følelsesmæssige belastninger

 

Overbelastning er ofte årsagen til at man får ondt i albuen

 

Overbelastning i og omkring albuen kan opstå af flere forskellige årsager. Nogle gange forsvinder smerter i albuen af sig selv ved tilstrækkelig hvile, og andre gange er der et mønster, som vi skal ind og arbejde med.

Albuesmerter der opstår, fordi man kortvarigt overbelaster vævet i og omkring albuen, forsvinder ofte igen, når kroppen får lidt tid til at restituere oven på den ekstra kraftanstrengelse. Det hænder dog, at smerter i albuen vender tilbage hver gang man genoptager aktiviteten. Det kan indikere en begrænsning eller fejlstilling i albuens led og muskulatur, hvilket gør at albuen har svært ved at vænne sig til den gradvis større belastning.

En anden væsentlig årsag til vedvarende albuesmerter er repetitiv adfærd over en længere periode, hvor det er svært at ændre adfærd. Det ses bl.a. ved kontorarbejde med mus og tastatur og ved sportsgrene som f.eks. tennis og roning. Her skal man sandsynligvis ind og justere på adfærd, teknik og styrke/mobilitets forholdet.

Man kan dog sjældent nøjes med kun at se isoleret på albuen. Manglende styrke eller mobilitet i skulder og/eller håndled kan også resultere i, at man får ondt i albuen, da albueleddet vil forsøge at kompensere for den manglende bevægelighed i armen.

 

Hvordan får jeg hjælp til at blive fri for mine albuesmerter?

 

Gennem Body SDS kropsterapi arbejdes der ikke kun med at lindre og afhjælpe albuesmerterne, men også med de bagvedliggende årsager. Træningsøvelser og forskellige behandlingsteknikker, som bl.a. indebærer massage, ledfrigørende bevægelser, akupressur og samtale, er med til at skabe en balance, der gør det muligt for dig at restituere og genfinde en sund funktion i albueleddet.

  • Behandling skaber blodgennemstrømning og frihed i området, så overbelastet væv kan heles.
  • Træning giver styrke og bevægelighed, så du får lettere ved at klare hverdagens udfordringer.
  • Samtale skaber forståelse og viden som hjælper dig med at ændre på en dårlig arbejdsstilling eller et uheldigt bevægelsesmønster.

 

Hvis du har spørgsmål til behandlingen eller din problematik, så er du altid meget velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak.

 

Mvh. Morten Vestergaard

Kropsfundamentet

 

Relaterede links: