Hjem » Din problematik » Hånd

Smerter i hånden

Da vi er så afhængige af vores hænder, er det vigtigt at finde balancen mellem restitution, genoptræning og hverdagens opgaver.

Kropsfundamentet, Kolding

Smerter i hånden eller håndledet kan lindres og afhjælpes gennem behandling

 

Har du fået ondt i hånden eller håndleddet, så kan det være en udfordring at balancere genoptræning og hvile, i en hverdag hvor hånden har utallige funktioner gennem dagen. Behandling kan være med til at tippe balancen i den rigtige retning, da den bl.a. fokuserer på at afhjælpe muskulære og ledmæssige ubalancer, og derved giver kroppen bedre betingelser for at smerter og inflammation aftager. Hos Kropsfundamentet benyttes specielle hånd-, finger- og håndledsteknikker fra Body SDS, hvilket giver rigtige gode betingelser for bedring.

 

Problematikker relateret til smerter i hånden og håndled

 

Der findes en del problematikker, som kan relateres til smerter i hånden og håndleddet. Nogle ser jeg oftere end andre, og jeg har her listet nogle gængse problematikker (listen er ikke udtømmende):

 • Karpaltunnelsyndrom
 • Springfinger
 • Senelidelser (f.eks. senebetændelse og seneskedehindebetændelse)
 • Slidgigt eller leddegigt
 • Forstuvet håndled
 • Musearm
 • Skulder- og albueproblemer
 • Nerveafklemning
 • Muskulære og ledmæssige ubalancer
 • Følelsesmæssige belastninger

 

Ondt i hånden og håndled påvirker hurtigt hverdagen i negativ retning

 

Hånden er en imponerende del af bevægeapparatet. Den skal både kunne fange et riskorn, taste tusindvis af gange på et tastatur, og bære de tunge indkøbsposer hjem.

Hånd og håndled inkl. underarm består af i alt 27 knogler, og dertil hører muskler og sener som bevæger hånd og fingre, samt små ledbånd der støtter og forbinder knoglerne. Via seneskeder får sener, blodkar og nerver forbindelse til hånden. Med alle de strukturer der skal arbejde sammen om så diverse funktioner, som en normal dag byder på, så er det ikke så underligt, at der kan opstå komplikationer.

Da vi er så afhængige af vores hænder, er det vigtigt at finde en balance, hvor vi kan fungere i hverdagen, samtidig med at vi arbejder med smerterne. Vi skal både forsøge at få genoprettet en sund funktion, som ikke giver anledning til smerter i hånden eller ondt i håndleddet, samtidig med at der bliver plads til restitution, så inflammation stille og roligt forsvinder.

 

Behandling skaber plads til, at smerter i hånden kan aftage og forsvinde

 

Hos kropsfundamentet får du hjælp til at finde balancen. Hvad end dine smerter i hånden skyldes en dårlig arbejdsstilling, et uheldigt bevægelsesmønster eller måske en gammel skade.

Massage, frigørende ledbevægelser, akupressur og samtale er blot nogle af de behandlingsteknikker, som jeg benytter under behandlingen. Derudover vil jeg anbefale dig nogle træningsøvelser, hvis du er motiveret for at gøre en indsats mellem behandlingerne.

Jeg tror på, at hvis du har ondt i hånden, håndleddet eller fingrene, så er nedenstående tre punkter et rigtig godt udgangspunkt for at blive smertefri.

 • Behandling er med til at afhjælpe ubalancer i hånd og håndled, så overbelastet væv kan restituere og hele.
 • Træning hjælper dig med at genfinde en sund funktion gennem f.eks. øget styrke og bevægelighed.
 • Samtale skaber forståelse og viden, som hjælper dig med at gennemskue, om dele af din adfærd er med til at fastholde dig i problematikken.

 

Hvis du har spørgsmål til behandlingen eller din problematik, så er du altid meget velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak.

 

Mvh. Morten Vestergaard

Kropsfundamentet

 

Relaterede links: