Hjem » Om mig

Aut. Body SDS behandler

Morten Vestergaard

Jeg finder stor glæde ved at hjælpe mine klienter – hvad enten de er begrænset af rygsmerter, stress, dårligt knæ eller bare gerne vil føle sig bedre tilpas i kroppen.

Morten Vestergaard - Aut. Body SDS behandler

Hvorfor jeg selv startede til behandling

 

Jeg nåede at arbejde i alt 10 år som politibetjent i Københavns Politi. Det var en drengedrøm, som gik i opfyldelse; det var alsidigt, spændende og lærerigt. Det betød mange nye indtryk, og det var udfordrende både psykisk og fysisk. Jeg nød at vokse med det ansvar, der fulgte med jobbet.

Efter 4-5 år begyndte jeg så småt at mærke en tyngde, der bredte sig fra arbejdet og ind privatlivet. Jeg var dygtig til mit arbejde, men jeg følte også, at jeg manglede nogle redskaber. Fysisk blev min kropsholdning udfordret af alt det udstyr, man bærer som politibetjent, og psykisk begyndte det at blive nedbrydende, at skulle arbejde i konfliktfyldte miljøer hver dag.

I min søgen efter at slippe for efterhånden kroniske ryg- og skuldersmerter, stødte jeg tilfældigt på Body SDS.

Jeg blev præsenteret for et system, der på én og samme tid tog højde for kroppen, tankerne og det følelsesmæssige. Efter nogle behandlinger mærkede jeg fremskridtene, og smerterne begyndte stille og roligt at fortage sig. Jeg følte, at systemet var simpelt, da det tog fat i nogle fundamentale menneskelige færdigheder, og samtidig havde et stort potentiale, i og med at det også indeholdt et princip om hjælp til selvhjælp.

Det var præcis, hvad jeg havde brug for, og efterhånden som jeg tilegnede mig flere kompetencer, kunne jeg selv begynde at tage hånd om den proces, som min behandler havde hjulpet mig i gang med.

Da jeg efter et halvt år var smertefri, havde jeg også fået en uventet indsigt. En indsigt i at de tilbagevendende depressioner, som jeg efterhånden havde accepteret som en fast del af mig selv, ikke nødvendigvis behøvede at være det.

Jeg valgte derfor at starte på uddannelsen hos Body SDS; både for at lære noget mere om mig selv, og for senere selv at blive behandler.

Morten Vestergaard (f.1985)

Morten Vestergaard (f.1985)

 

  • Færdiguddannet Body SDS behandler i 2016.
  • Efteruddannelse og supervision holder mig ajour.
  • Selvudvikling på et fysisk og psykisk plan er en vigtig del af mit liv.
  • Har 10 års erfaring som politibetjent.
  • Jeg bor i Kolding med min kæreste og datter.

Behandlingsfilosofi

 

Jeg behandler ud fra en betragtning af det hele menneske. Derfor har kroppen, tankerne og følelserne alle en plads i mine behandlinger. Hver enkelt person er forskellig, og derfor skal vi ikke behandles ens.

Jeg inddrager altid mine klienter i processen, så de har mulighed for at udvikle deres kompetencer. Det betyder med andre ord, at jeg ser læringsprocessen som en essentiel del af behandlingen, og dermed får du mindre og mindre brug for min hjælp til at finde balancen igen.

Efteruddannelse, kurser og supervision

 

År Indhold Sted Timer i alt. pr. år
2019 Nakke 1, Psoas og lyske, Respiration og diafragme, Smerte og styrketræning. Center for kropskultur, Move2 peak, Maxer. 26
2020 Stress, Ryg 1-2, Skoliose, Psykologi 1-2, Supervision Body SDS parken 55
2021 Piskesmæld, Skulder, Fod/ankel, Meridianlære, Psykologi 3, Astma og bronkitis, Ryg 3 Supervision Body SDS parken 63
2022

 

Indføling 1, Nakke 1, Diskusprolaps, Kold skulder,

 

Body SDS parken 30
2023 Nakke 2, Psykologi 4 Body SDS parken 24
2024 Kæbe, ører og hals Center for kropskultur 6
2013 – 2016 Body SDS grunduddannelse Body SDS parken ca. 1100 lektioner

Scroll evt. for at læse mere ←→

Her er jeg i mit element

 

Jeg har stor viden og erfaring i forhold til kroppen; både fagligt og praktisk. Som kropsterapeut er det en stor fordel, at jeg altid selv har været meget alsidig indenfor sport og bevægelse (springgymnastik, fodbold, svømning, badminton, fridykning, judo, karate, klatring, parkour, styrketræning, dans og løb). Idag dyrker jeg meget funktionel træning, og træning der i populær tale bliver defineret som ”movement”. For mig betyder det at udforske kroppens potentiale indenfor bevægelse. Ifølge min overbevisning ligger menneskets styrke i den kæmpe variation af bevægelser, som vi er i stand til at udføre.

Min bevægelsesbaggrund er en stor styrke i mine behandlinger, og det er også inden for forståelse af kroppen, at jeg er dygtigst. Nysgerrigheden fra min bevægelsestræning afspejler sig i mine behandlinger.

Men kroppen er meget mere end bare træning og bevægelse. Den er også følelser. Under uddannelsen til Body SDS behandler måtte jeg erfare, at det følelsesmæssige var dybere forbundet til kroppen, end jeg havde forestillet mig. Jeg kunne pludselig se, hvordan f.eks. stress ofte var forbundet med ondt i nakken og skuldersmerter.

Jeg har idag en meget bredere forståelse for mange af de sammenhænge, som man ser i kroppen. Jeg forsøger altid at holde et åbent sind og bevare min nysgerrighed. Kropsterapi og masssage er et godt udgangspunkt for, at du kan få det bedre, da man ved at aflæse kroppens signaler, ofte får et mere retvisende billede af problematikken.