Hjem » Din problematik » Nakke

Ondt i nakken

Nakkesmerter er ofte en kombination af flere forskellige bagvedliggende årsager. 

Kropsfundamentet, Kolding

Har du ondt i nakken så få en effektiv behandling med Body SDS kropsterapi

Ondt i nakken er hverdagskost for mange

 

Ondt i nakken er meget almindeligt, og det er en problematik, man som behandler møder rigtig ofte. Ifølge sundhed.dk oplever 30-50% af den voksne befolkning, at have ondt i nakken i løbet af et år. Det er heller ikke unormalt, at nakkesmerter forsvinder igen uden at efterlade yderligere komplikationer. Trods det er der alligevel noget at hente ved at gå til behandling, og 92% svarede i en brugerundersøgelse lavet af Body SDS A/S, at de mærkede en forbedring efter behandling hos en Body SDS kropsterapeut.

 

Problematikker relateret til ondt i nakken / nakkesmerter

 

Der er mange problematikker, som omhandler nakken. Nogle ser jeg oftere hos mine klienter end andre. Jeg har her listet nogle gængse problematikker (listen er ikke udtømmende):

Hyppige problematikker

  • Spændt og øm hals/nakkemuskulatur
  • Stivhed eller skævhed omkring nakkens led
  • Hold i nakken/låsning i nakken
  • Hovedpine
  • Kæbesmerter
  • Følelsesmæssige belastninger
  • Ubalance i nervesystemet / overfladisk vejrtrækning

Knap så hyppige problematikker

  • Diskusprolaps i nakken
  • Slidgigt
  • Piskesmæld
  • Spinalstenose

 

Hvad er de bagvedliggende årsager? Måske mobil-nakke!

 

Hvis vi ser på de hyppige problematikker i forhold til nakkesmerter, så er der selvfølgelig også nogle bagvedliggende årsager.  Disse varierer alt efter om vi f.eks. taler om et akut hold i nakken, gradvist tiltagende spænding i nakkemuskulaturen eller kronisk stivhed i leddene.

Hvad de egentlige bagvedliggende årsager er, kan være svært at vurdere, da der meget ofte er flere faktorer, som påvirker nakken samtidig. Ja, mobil-nakke er en ting. Hovedet bøjet ned i mobilen i flere timer i løbet af en dag er ikke godt for nakken, men der kan også være andre faktorer, som f.eks. stillesiddende kontorarbejde med foroverbøjet holdning, stress, at man har sovet i en skæv stilling, er udfordret af svære følelser, overfladisk vejrtrækning, udfordret kropsholdning, lændeproblemer og mange flere.

 

I klinikken arbejder jeg både med nakkesmerterne og de bagvedliggende årsager

 

De bagvedliggende årsager til ondt i nakken kan være mange. Der kan være flere på samme tid, og de er forskellige fra person til person. Derfor er det også vigtigt at tilgå behandlingen ud fra et bredt perspektiv. Body SDS kropsterapi er en åben behandlingsform, hvor man er uddannet i at læse kroppens signaler og minimere det forudindtagede. Det er en undersøgende tilgang, hvor vi søger ind bag smerterne.

Jeg arbejder dog også direkte med at lindre og afhjælpe nakkesmerter, samt afledte problematikker af ondt i nakken, som f.eks. hovedpine.

I en behandling med Body SDS kropsterapi benytter jeg mig af flere behandlingsteknikker som f.eks. massage, mobiliserende ledbevægelser, akupressur og åndedrætsteknikker. Det er samspillet mellem de forskellige behandlingsteknikker som gør behandlingen så effektiv.

Vi finder sammen ud af, hvad der skal til, for at kroppen begynder at rette op på nogle af de ubalancer, der måtte være.

Hvis du har spørgsmål til behandlingen eller din problematik, så er du altid meget velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak.

 

Mvh. Morten Vestergaard

Kropsfundamentet

 

Relaterede links: