Hjem » Din problematik » Depression

Depression

Livet skal ikke føles som gråt i gråt

 

Kropsfundamentet, Kolding

Få hjælp til afhjælp af din depression med øvelser og behandling der skaber ro og balance

Lige meget om du har været deprimeret i lang tid eller mistænker, at en depression er ved at udvikle sig, så er der hjælp at hente.

 

Depression er en folkesygdom og man regner med, at i dette øjeblik er 3-5 % af den danske befolkning deprimeret (sundhed.dk). Depressionen kan have mange ansigter, og det er ikke altid, man kan overskue den på egen hånd. Det kan være nødvendigt at søge hjælp for at komme ud af den igen. Hos Kropsfundamentet er der gennem Body SDS kropsterapi en nærværende, omsorgsfuld og tillidsskabende tilgang, hvorfra vi arbejder med både din psykiske og fysiske velvære.

 

Symptomer og årsag ved depression

 

Vi bliver alle triste og energiforladte indimellem, men depression er anderledes. Her hænger tilstanden nemlig ved over længere tid. Generelt siger man, at tilstanden skal have stået på i mere end to uger.

Depressionen kendetegnes ved symptomer, som varierer i udtryk og grad alt efter om det kategoriseres som en let, moderat eller svær depression.

Nogle af de symptomer, som jeg ser hos mine klienter er (listen er ikke udtømmende):

  • Nedtrykthed, træthed og manglende lyst/interesse
  • Selvbebrejdelse og nedsat selvværd
  • Søvnproblemer og ændret appetit
  • Nedsat sexlyst og tomhedsfølelse
  • Angst, uro og koncentrationsbesvær
  • Selvmordstanker

 

Årsagen til symptomerne kan være mange, og jeg tror, at det ofte er en kombination.

Måske er årsagen forankret i nuet, hvor en skilsmisse, et dødsfald i nære relationer, sygdom, arbejdsløshed eller lign. giver anledning til depression.

Årsagen kan også være forankret i fortiden, hvor svære perioder eller oplevelser fra barndommen eller ungdomsårene hænger ved.

Social arv og genetisk arv har i mange år været et omdiskuteret emne, og noget der stadig forskes meget i. Det er ikke fordi man er i tvivl om, at de hver især kan være årsagen til depression. Det handler mere om, i hvilken grad de øger risikoen for at blive deprimeret.

Tidsmæssigt kan en depression være enkeltstående, den kan vende tilbage af flere gange, den kan være vedvarende eller begrænset til perioder, som vi f.eks. ser ved vinterdepression. Ved bipolare lidelser er depressionen svingende, og man svinger mellem manisk og depressiv.

 

Vi behandler både den fysiske og psykiske del af depressionen

 

Jo mere deprimeret man bliver, des sværere bliver det at handle og finde energien til at søge hjælp. Derfor er det altid godt at handle på det, så tidligt som muligt. Det er meget forskelligt, hvad resultatet af et behandlingsforløb er; det afhænger selvfølgelig af mange faktorer. Nogle bliver fri af den depressive tilstand, nogle finder stor lindring, og andre får hjælp til af leve med en depression.

Hos kropsfundamentet er der plads til at mærke det, der er svært og uoverskueligt.

I behandlingen arbejder vi både med det fysiske og det psykiske. Vi arbejder med at mærke og afspænde kroppen, samt give plads til følelserne. Der skabes frihed og balance, så du kan restituere, finde energien og finde lysten. Når vi bliver bedre til at mærke os selv, så bliver vores følelser mere nuancerede, og det bliver lettere at sætte ord på det, der er svært, så det ikke blot fortsætter med at hobe sig op.

 

Hvis du har spørgsmål til behandlingen eller din problematik, så er du altid meget velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak.

 

Mvh. Morten Vestergaard

Kropsfundamentet

 

Måske er du et sted lige nu, hvor du har svært ved at komme ud af sengen og slet ikke kan overskue at skulle til behandling. Så vil jeg anbefale dig at prøve disse principper fra psykiatrifonden.

 

Relaterede links: