Hjem » Din problematik » Angst

Angst

Gennem en tryghedsskabende tilgang, bevæger vi os stille og roligt fremad

Kropsfundamentet, Kolding

Angst kan slå dybe rødder i os og jeg hjælper med at forløse og finde ro

 

Slip fri af din angst gennem behandling

 

Angst og frygt er naturlige reaktioner, som opstår i situationer, der er farlige, eller hvor vi føler os truet. Vi skal være i stand til at mærke de følelser, der er fobundet med angsten, da det hjælper os med at vurdere, hvornår vi skal kæmpe eller flygte. Men nogle gange bliver angsten overdreven i forhold til situationen, og vores krop og psyke reagerer kraftigere, end hvad der er nødvendigt. Med Body SDS kropsterapi hos Kropsfundamentet, får du en behandling der hjælper med at finde balancen og skabe tryghed både psykisk og fysisk.

 

Angstsymptomerne spænder fra irriterende til invaliderende

 

Angst er et stort problem i samfundet, og af rapporten, ”Sygdomsbyrden i Danmark 2015” fra sundhedsstyrelsen, fremgår det at:

angst er den næst hyppigste årsag til, at danskerne henvender sig på de psykiatriske skadestuer, og den tredje hyppigste diagnose der stilles, når danskerne går til lægen”.

Angsten kan overtage styringen i en grad, hvor livskvaliteten og tilværelsen bliver så begrænset, at man har brug for hjælp til at komme igennem det.

Man kan opleve mange forskellige angstsymptomer. De er alle designet til at få os til at reagere på en situation med enten kamp eller flugt.

Nogle af de mest almindelige angstsymptomer er:

  • Hjertebanken, trykken for brystet og svedeture
  • Svimmelhed og åndenød
  • Mundtørhed og kulde/varmefølelse
  • Tankemylder, forvirring og uvirkelighedsfølelse
  • Bekymret, usikker eller panisk
  • Koncentrationsbesvær, irritation og psykisk anspændthed

 

Angstsymptomerne varierer fra person til person, de varierer i styrke, og de varierer også i forhold til hvilken angstform, man er ramt af. Man kan sagens være ramt af flere forskellige angstformer på samme tid.

Angsten kommer i flere forskellige former, som f.eks. generaliseret angst, OCD, panikangst, præstationsangst, sygdomsangst, agorafobi, socialfobi eller specifikke fobier.

 

Det hjælper ikke at undertrykke sin angst

 

Det er vigtigt at få taget hånd om angsten. Gennem de psykiske og fysiske angstsymptomer prøver kroppen og sindet at gøre opmærksom på, at der er en underliggende problematik eller årsag. Hvis man vælger ikke at tage sig af det, så kan angstsymptomerne blive stærkere og flere. De forskellige symptomer kan også forstærke hinanden, og det kan ende i en ond spiral, hvor den angstform man har bliver stærkere, eller man begynder at udvikle flere angstformer samtidig.

Gennem behandlingen hvor jeg benytter Body SDS behandlingsteknikker, åndedrætsteknik og samtale, kommer vi bl.a. rundt om:

  • Angstsymptomerne
  • Årsagen
  • Problematikker som f.eks. angst for angsten og undgåelsesadfærd
  • Forståelse af angsten

Min tilgang er nærværende, professionel og omsorgsfuld. Det betyder bland andet, at jeg gør meget ud af finde et niveau, hvor du er tryg i processen, og hvor du kan overskue de næste skridt.

 

Hvis du har spørgsmål til behandlingen eller din problematik, så er du altid meget velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak.

 

Mvh. Morten Vestergaard

Kropsfundamentet

 

Relaterede links: